tiistai 19. elokuuta 2014

Mitä tuli tehtyä? Tiedän, mitä tein viime kesänä!

Laitetaanpa tänne kuvia meidän takapihan pikku projektista. Muuttaessamme taloomme reilut kaksi vuotta sitten, takapiha oli lähinnä pelkkää metsää. Edelliset asukkaat olivat halunneet säilyttää sen täysin luonnovaraisena (lue ryteikkönä). Ensimmäinen vuosi katseltiin ja ihmeteltiin, toisen vuoden alussa kaadettiin sitten puita, yhteensä 18, jotka mies sitten karsi, sahasi pätkiin ja on pilkkonut takkapuiksi. Ja viimeinkin tänä keväänä iskin käteni lapionvarteen. Ja rautakangen sekä pienen hakun.
Etualan puut ja valkoisen aidan takana olevat puut ovat kaadettu.

Tähän raivattiin tilaa pergolalle.

... kynsi kivisen pellon. Keväällä yritin kiireellä tehdä 3x3m tilaa puutarhapaviljongille ja sain avukseni tyttäreni Jessikan ja Teresan. Kyllä siinä hiki virtasi, kun kolmistaan kaivoimme metsämaalle koloa. Joka toinen lapion tai hakun isku kolahti kiveen ja joka toinen sitten johonkin juurenpätkään. Saimme sentään aluetta syntymään. Jatkoin sitä hommaa itsekseni sitten paripäivää ja sain kuin sainkin sen alueen perattua ja jotenkuten tasattua. Tosin se oli sitten iloisesti kallellaan ja vietti alaspäin.
Rakensin portaat.

Kehikko ja pöytä valmiina. ;D

Miehen loma aloitettiin sitten lapion- ja rautakangen varressa. Kävimme osatamassa terassilaudat ja kaivomme lisää maata, jotta saimme 4x4m tilan aikaiseksi. Ja edelleen kartutin kivivalikoimaa lähes jokaisella iskulla. Perkasin maata erinäköisistä kukista, saniaisista ja vuorenkilvestä ja roudasin vähän lisää kiviä naapurin tontinrajalta. 
Lisää tilaa, tähän kaivettiin 4x4m ala.

Terassilaudoitus käynnissä.
Viikko rakennettiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Mietin, miten vielä parantaa pihaa, tämähän oli vasta alkua. Kuorikatetta laitettu etualalle, sivusta odottaa mahdollista kasvimaata, joka on sitten ensikesän juttu.Vihdoinkin takapiha on käytettävissä! Aloitin jokaisen aamun siirtymällä pergolaan aamupalalle, nautin siitä rauhasta, jota pihamme tarjoaa.
Dumbo kävi tarkistamassa perustukset.

Vihdoinkin valmis. Hienosäätö vain puuttuu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti